Rozwój rynku elektromobilności w Polsce. Dylematy i wyzwania - Hoffmann, Tomasz (Wydawnictwo Naukowe Wydziału Nauk Politycznych i Dziennikarstwa UAM, 2023)
Artykuł podejmuje zagadnienia związane z dylematami i wyzwaniami stojącymi przez Polską w zakresie rozwoju elektromobilności w naszym kraju. Uwaga badawcza skoncentrowana jest na rozwiązania prawne, które nie funkcjonują w społecznej rzeczywistości, a także problemy, na jakie natrafiają potencjalni właściciele pojazdów elektrycznych.

The article deals with issues related to the dilemmas and challenges faced by Poland in electromobility development. Research is focused on legal solutions that do not function in social reality and problems faced by potential owners of electric vehicles.
Development of the Electromobility Market in Poland. Dilemmas and Challenges
Keywords: elektromobilność; paliwa alternatywne; pojazd elektryczny; polityka i prawo w zakresie elekromobilności; electromobility; alternative fuels; electric vehicle; policy and law in electromobility