Iran a reżim nieproliferacji broni jądrowej. Dylematy i wyzwania - Fiedler, Radosław (My University, 2013)
Publikacja dotyczy problematyki irańskiego programu atomowego w kontekście reżimu nieproliferacji broni jądrowej. Ukazane zostały różne wyzwania związane z dyplomatycznym rozwiązaniem problemu irańskiego programu atomowego, którego osiągnięcie i utrzymanie nie będzie łatwe. Zwrócono uwagę, że obok kwestii nuklearnych, Iran zainteresowany jest współpracą w innych zagadnieniach istotnych dla jego bezpieczeństwa. W publikacji pokazano koszty związane z brakiem porozumienia zarówno dla Iranu oraz USA i UE.
Keywords: Iran; Reżim nieproliferacji