Zbigniew Galor, Barbara Goryńska-Bittner, Sławomir KalinowskiI (red.), Życie na skraju – marginesy społeczne wielkiego miasta, Wydawnictwo Societas Pars Mundi, Bielefeld 2014, ss. 810 - Barczykowska, Agnieszka (Wydawnictwo Naukowe UAM, 2015)
recenzja kisążki: Zbigniew Galor, Barbara Goryńska-Bittner, Sławomir KalinowskiI (red.), Życie na skraju – marginesy społeczne wielkiego miasta, Wydawnictwo Societas Pars Mundi, Bielefeld 2014.