PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Kordela, Marzena (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2009)
Jacek Sadomski, Konflikt zasad — ochrona dóbr osobistych a wolność prasy, Instytut Wymiaru Sprawiedliwości, Oficyna Naukowa, Warszawa 2008, ss. 377.