Perspektywy rozwoju stosunków polsko-białoruskich w zmieniającej się rzeczywistości geopolitycznej - Fedorowicz, Krzysztof (Wydział Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW, 2015)
Celem artykułu jest przedstawienie perspektyw kształtowania się stosunków polsko-białoruskich w szybko zmieniających się realiach geopolitycznych.
Keywords: Białoruś; Polska; Europa; geopolityka