Mieczysław Plopa, Psychologia rodziny. Teoria i badania (recenzja) - Frąckowiak-Sochańska, Monika (Wydawnictwo Naukowe UAM, 2011)
Recenzja książki: Mieczysław Plopa, Psychologia rodziny. Teoria i badania (Psychology of family. Theory and researches), Kraków 2011, Oficyna Wydawnicza „Impuls", s. 452.