Heliodor M u sz y ń sk i (red.), Szkoła i perspektywy kultury, Studia Pedagogiczne, tom LII, Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, Wroclaw-Warszawa-Kraków-Gdańsk-Łódź 1988 - Palka, Stanisław (Wydawnictwo Naukowe UAM w Poznaniu, 1991)
Recenzje i sprawozdania z książek.
Keywords: Perspektywy kultury; Cultural perspective; Projektowanie procesu kształcenia; Instrucional design process; Przemiany klas szkolnych; Change classroms; Małe grupy społeczne; Small social groups; Teksty źródłowe; Source texts