Wykluczenie społeczne wczoraj i dziś - Grzesiak, Hanna (Red.); Fryza, Mikołaj (Red.); Ratajczak, Krzysztof (Red.) (My University, 2012)
Książka jest opracowaniem na temat interdyscyplinarnego ujęcia zagadnienia wykluczenia społecznego zarówno w aspekcie historycznym jak i w szerokim spektrum badawczym nauk społecznych i humanistycznych.
Keywords: wykluczenie społeczne; historia; pedagogika; nauki społeczne