Krzysztof Kruszewski, Zmiana i wiadomość. Perspektywa dydaktyki ogólnej, PWN, Warszawa 1987, ss. 304. - Plebański, Stanisław (Wydawnictwo Naukowe UAM w Poznaniu, 1992)
Recenzje i sprawozdania z książek