Wychowanie i opieka. Perspektywa historyczna - Szulakiewicz, Władysława; Gołdyn, Piotr (Kaliskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk, 2021)
Oddawana do rąk Czytelników książka poświęcona została wybranym zagadnieniom z historii myśli pedagogicznej i praktyki opiekuńczo-wychowawczej. Refleksja w odniesieniu do praktyki wychowania i opieki ujęta została z punktu widzenia realizacji jej założeń w instytucjach edukacyjnych.
Keywords: pedagogika; praktyka opiekuńczo-wychowawcza