Dydaktyczne i wychowawcze oddziaływania nauczycieli na uczniów zdolnych - Porzucek-Miśkiewicz, Maria (Małopolskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli, 2009)
Autorka zastanawia się w jaki sposób nauczyciele mogą zaspokajać potrzeby edukacyjne uczniów zdolnych, jakie warunki kształcenia i wychowania powinny zaistnieć w placówce, by zdolności utalentowanych podopiecznych zostały wykorzystane również w nauce szkolnej. Dodatkowo czytelnik dowiaduje się, jak motywować uczniów zdolnych do nauki.
http://www.mcdn.nazwa.pl/old/hejnal/artykul.php?id=279
Keywords: uczeń zdolny; nauczyciel