Świnka Peppa w przedszkolu. Użycie serialu dla dzieci w nauczaniu języka angielskiego. - Scheffler, Paweł; Domińska, Anna (My University, 2021)
Dużym wyzwaniem w nauczaniu języka obcego w przedszkolu jest zapewnienie dzieciom szerokiego kontaktu z naturalnym językiem, stymulującego je do spontanicznego używania tego języka. W artykule pokazujemy, że może się do tego przyczynić wykorzystanie na zajęciach popularnego, brytyjskiego serialu animowanego Świnka Peppa.
Keywords: świnka Peppa; nauczanie języka angielskiego w przedszkolu