Kronika - Hensel, Witold (Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk i Instytut Prahistorii Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza, 1977)
60-lecie urodzin Aleksandra Gieysztora 60 rocznica urodzin Gerarda Labudy Piotr Nikołajewicz Tretjakow (1909 — 1976)