MODELE ZACOFANIA A TRANSFORMACJA W EUROPIE WSCHODNIEJ - Brzechczyn, Krzysztof (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2007)
Recenzja: Anna Sosnowska, Zrozumieć zacofanie. Spory historyków o Europę Wschodnią (1947-1994), Wydawnictwo Trio, Warszawa 2004, ss. 387.