Powtórka z historii rozrywki. Szkice historyczne i archeologiczne - Redakcja (Wydawnictwo Wydziału Historii UAM; Grupa Wydawnicza FNCE, 2024)
Na książkę składają się 23 teksty napisane przez 27 autorek i autorów w różny sposób podejmujących problematykę rozrywki oraz związanych z nią zabaw. Zaprezentowane artykuły obejmują szerokie spektrum chronologiczne – około 5000 lat historii ludzkich społeczności. Powtórka z historii rozrywki oznacza przywołanie kulturowych wymiarów zabawy i rozrywki w konkretnej epoce historycznej.