PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Strykowska, Maria (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2007)
Sławomir Banaszak, Menedżerowie w strukturze społecznej, Wydawnictwo Wyższej Szkoły Komunikacji i Zarządzania w Poznaniu, Poznań 2006, ss. 186.