Konflikt czy harmonia? Teologia i nauka w myśli Johna Polkinghorne'a - Brzechczyn, Krzysztof (Wydawnictwo Uczelniane Wyższego Baptystycznego Seminarium Teologicznego w Warszawie, 2015)
Celem artykułu jest interpretacja relacji między wiarą a nauką w myśli Johna Polkinghorne'a
Keywords: teologia; filozofia nauki; protestantyzm; John Polkinghorne