PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Zbaraszewska, Anna (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2007)
Jan Białocerkiewicz, Status prawny zwierząt. Prawa zwierząt czy prawna ochrona zwierząt, Wydawnictwo TNOiK Dom Organizatora, Toruń 2005, ss. 319. „