Wokół "piosenki". Festiwal piosenki Radzieckiej w latach 1982-1984 w Zielonej Górze w perspektywie bezpieki - Brzechczyn, Krzysztof (Pro Libris - Wydawnictwo WiMBP im Cypriana Norwida w Zielonej Górze, 2010)
Celem artykułu jest przedstawienie działań operacyjnych Służby Bezpieczeństwa wobec Festiwalu Piosenki Radzieckiej w Zielonej Górze w latach 1982-1984 prowadzonych w ramach sprawy obiektowej "Piosenka".
Keywords: Zielona Góra; Środkowe Nadodrze; Festiwal Piosenki Radzieckiej; Służba Bezpieczeństwa; Kultura w PRL