Wybory do Sejmu i rad narodowych w programie i myśli politycznej NSZZ "Solidarność" w latach 1980-1981 - Brzechczyn, Krzysztof (Instytut Pamięci Narodowej, Oddział w Szczecinie, 2014)
Celem artykułu jest prezentacja stanowiska NSZZ "Solidarność" wobec kwestii wolnych wyborów w programie i działalności związku w latach 1980-1981.
Keywords: Solidarność; myśl polityczna; opozycja polityczna; Rzeczpospolita Samorządna; historia polityczna Polski; wolne wybory