Regiony w czasach Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej - Redakcja (My University, 2015)
Artykuły składające się na publikację poruszają kwestie związane z różnymi aspektami funkcjonowania regionów w okresie PRL, m.in. walkę bukowian o niepodległość Polski w latach 1939-1956, strajk łódzkich tramwajarzy z 1957 r., działania MO w powojennym Poznaniu, starania władz kościelnych o budowę kościołów w Łodzi, nadzór UB nad zakładami pracy w woj. kieleckim w latach 1945-1949, inwigilację dominikanów poznańskich w latach siedemdziesiątych, sędziowie WSR w Łodzi wobec kobiet z KWP, obraz Ziem Odzyskanych w PKF, działalność krakowskiego oddziału ZLP, zajęcie Łodzi przez Armię Czerwoną i herbarz miast w PRL na przykładzie Mazowsza Zachodniego.
Materiały I Ogólnopolskiej Studencko-Doktoranckiej Konferencji Naukowej zorganizowanej przez Sekcję Historii Polski XX wieku Studenckiego Koła Naukowego Historyków im. Gerarda Labudy w Instytucie Historii UAM w dniach 21-22 II 2014 r.
Keywords: regiony; Poznań; Łódź; Szczecin; PRL; Kraków