O budowaniu przez Komitet Nauk Pedagogicznych PAN (na przykładzie letniej szkoły młodych pedagogów) kapitału społecznego w środowisku naukowym - Jaskulska, Sylwia (Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy w Radomiu, 2012)
Refleksja dotyczy możliwości budowania kapitału społecznego w szkole wyższej i w środowisku naukowym (na przykładzie Letnich Szkół Młodych Pedagogów przy KNP PAN).
Keywords: kapitał społeczny; Komitet Nauk Pedagogicznych PAN