PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Wiśniewski, Jan (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2006)
Wacław Jarmołowicz, Magdalena Knapińska, Polityka państwa na rynku pracy w warunkach transformacji i integracji gospodarczej, Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, Poznań 2005, ss. 285.