Ruch Społeczeństwa Alternatywnego w dokumentach Służby Bezpieczeństwa - Brzechczyn, Krzysztof (Instytut Pamięci Narodowej, 2013)
Celem artykułu jest przedstawienie rozpracowania środowiska gdańskich anarchistów (RSA) przez Służbę Bezpieczeństwa prowadzonego w ramach SOR "Alternatywa".
Keywords: anarchizm; Ruch Społeczeństwa Alternatywnego; RSA; Homek; opozycja polityczna; pacyfizm; antykomunizm; Służba Bezpieczeństwa; SOR Alternatywa; SOR Jantar