Irena Lepalczyk (red.), Źródła do pedagogiki opiekuńczej, Państwowe Wydawnictwo Naukowe, tom I i II, Warszawa 1988, ss. 635. - Wiliński, Piotr (Wydawnictwo Naukowe UAM w Poznaniu, 1991)
Recenzje i sprawozdania z książek
Keywords: Perspektywy kultury; Cultural perspective; Projektowanie procesu kształcenia; Instrucional design process; Przemiany klas szkolnych; Change classroms; Małe grupy społeczne; Small social groups; Teksty źródłowe; Source texts