Zarządzanie marką w bibliotece na przykładzie Biblioteki Uniwersyteckiej w Poznaniu - Grabowska, Hanna (My University, 2011)
W artykule omówione zostały pojęcia dotyczące tożsamości, wizerunku oraz kapitału marki. Na ich tle przedstawiony został szereg działań, podejmowanych przez Bibliotekę Uniwersytecką w Poznaniu, służących umiejętnemu wykreowaniu, budowaniu i zarządzaniu silną marką instytucji.
Keywords: marka; zarządzanie marką; Biblioteka Uniwersytecka w Poznaniu