Wzór kulturowy - Włodarczyk, Ewa (Wydawnictwo Naukowe Żak, 2010)
Tekst jest omówieniem pojęcia "wzór kulturowy", stanowiąc podstawowy zasób wiedzy, przygotowany w oparciu o literaturę polską i obcojęzyczną.

cultural patern - compendium of knowledge
Keywords: wzór kulturowy; kultura; cultural patern; cultura; das Kulturmuster; modiel kultury