PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Nowak, Marek (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2004)
Ścieżki transformacji, red. Krzysztof Brzechczyn, Poznańskie Studia z Filozofii Humanistyki 6(19), Wydawnictwo Zysk i S-ka, Poznań 2003, ss. 413.