PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Urbańczyk, Michał (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2004)
Idee jako źródło instytucji politycznych i prawnych, pod red. Lecha Dubela, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie- Skłodowskiej, Lublin 2003, ss. 490.