PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Opałło, Mirosława (Wydział Prawa i Administracji UAM, 1999)
Problemy polityki ekonomicznej. Studia i szkice na Jubileusz Profesora Zdzisława Dąbrowskiego, praca zbiorowa pod red. naukową Jerzego Tarajkowskiego, Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, Poznań 1998, ss. 333.