O tym, jak Kościej Nieśmiertelny żenił się z Wasylisą - Boganow, Jurij (My University, 2014)
Tłumaczenie na język polski współczesnej komedii rosyjskiej będącej lekturą obowiązkową na zajęciach Folklor w literaturze rosyjskiej.
Как Кощей Бессмертный на Василисе женился
Keywords: dramat; komedia; folklor; literatura rosyjska; folklor w literaturze; lektura