PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Ślęzak, Monika (Wydział Prawa i Administracji UAM, 1999)
Jan Róg, Przemiany w stosunkach polsko-czeskich na pograniczu (na przykładzie Śląska Opolskiego), Opole 1998, Wydawnictwo Uniwersytetu Opolskiego, ss. 118