O „Zagadnieniach teorii prawa" - Nowak, Leszek; Wronkowska, Sławomira; Zieliński, Maciej; Ziembiński, Zygmunt (Wydział Prawa i Administracji UAM, 1970)
L'article presente une analyse critique d'un livre de MM Jerzy Wróblewski et Kazimierz Opałek: Zagadnienia teorii prawa (Problèmes de la théorie du droit), Warszawa 1969, PWN, p. 385.
Problems of the Theory of Law