Rozwój czasopisma naukowego. Poradnik dla redaktorów i wydawców - Rozkosz, Ewa A. (My University, 2018)
Poradnik jest adresowany do redaktorów i wydawców, którzy planują rozwój istniejącego już czasopisma naukowego. Jego celem jest zwiększenie profesjonalizacji pracy w czasopiśmie i wprowadzenie procedur, które sprawią, że czasopismo będzie wydawane zgodnie z obecnie obowiązującymi trendami. W poradniku zawarte zostały wskazówki dla redaktorów i wydawców, które pomogą im w zbudowaniu strategii rozwoju czasopisma i jej realizacji.
Keywords: czasopisma naukowe; Otwarta nauka; Open Access; Open Science