PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Przemysław, Pluciński (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2006)
Jürgen Habermas, Faktyczność i obowiązywanie. Teoria dyskursu wobec zagadnień prawa i demokratycznego państwa prawnego, tłum. A. Romaniuk, R. Marszałek, Wydawnictwo Naukowe SCHOLAR, Warszawa 2005, ss. 618.