II Ogólnopolska Konferencja Naukowa "Świat w dobie polikryzysu", Poznań, 6 marca 2025 r. - Plewa, Emil (Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, 2025)
W dniu 6 marca 2025 r. w budynku Wydziału Nauk Politycznych i Dziennikarstwa Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu oraz równolegle w formule hybrydowej, odbyła się II Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Świat w dobie polikryzysu: Druga kadencja Donalda Trumpa jako globalne wyzwanie”. Wydarzenie zostało zorganizowane z ramienia WNPiD UAM poprzez działające na nim organizacje studenckie: Koło Naukowe Bezpieczeństwa i Obronności, Koło Naukowe Historii Najnowszej, Koło Naukowe Marketingu Politycznego, a także przez Stowarzyszenie Forum Młodych Dyplomatów.
Keywords: koferencja; Donald Trump; polikryzys; organizacje studenckie