Indeksowanie czasopism w referencyjnych bazach danych. Poradnik dla wydawców czasopism - Drabek, Aneta (My University, 2018)
Niniejszy poradnik skierowany jest przede wszystkim do wydawców czasopism i zawiera porady dotyczące indeksowania czasopism w bazach danych. Przedstawione są w nim korzyści z rejestracji czasopism w bazach danych, które nie sprawdzają się tylko do podwyższenia punktacji, ale uwzględniają również inne zalety, takie jak ocena czasopism, wiarygodność danych, cytowania i inne.
Keywords: czasopisma naukowe; Otwarta nauka; Open Access; Open Science