Homo Academicus. Posłowie – Dwadzieścia lat później - Bourdieu, Pierre (Międzywydziałowa „Pracownia Pytań Granicznych” UAM, 2013)
Fragment książki Pierre’a Bourdieu Homo Academicus, Les Éditions de Minuit, Paris 2000, s. 289-307.
Homo Academicus. Postface – Twenty Years After
Keywords: obiektywizacja; pole produkcji; pole uniwersyteckie