Literackie fragmenty w XVI-wiecznej sylwie rodziny Pieniążków ze Skrzydlnej - Hojdis, Bogdan (Poznańskie Studia Polonistyczne, 2009)
Literackie fragmenty w XVI-wiecznej sylwie rodziny Pieniążków ze Skrzydlnej (zawiera fotografie całości rękopisu)