PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Bukowski, Bogusław (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2001)
Pomiędzy etyką a polityką. 80 lat socjologii w Katolickim Uniwersytecie Lubelskim (1918 - 1998), pod red. E. Hałas, Towarzystwo Naukowe KUL, Lublin 1999, ss. 412.