Miłość w czasach patriarchatu. Proza feministyczna wobec konwencji romansu i melodramatu, na przykładzie Bambino Ingi Iwasiów i Piaskowej góry Joanny Bator - Gajewska, Agnieszka (Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy, 2010)
Artykuł poświęcony powieściom "Bambino" Ingi Iwasiów oraz "Piaskowej górze" Joanny Bator.
Keywords: feminizm; Bambino; Iwasiów Inga; Piaskowa góra; Bator Joanna; miłość; melodramat