Studiowanie w Europejskim Obszarze Szkolnictwa Wyższego. Selektywne opinie i plany studentów studiów humanistycznych - Piorunek, Magdalena; Werner, Iwona (Wyższa Szkoła Pedagogiczna ZNP Warszawa, 2011)
Artykuł przedstawia wyniki badań sondażowych przeprowadzonych na ponad 400-osobowej grupie studentów różnych kierunków studiów humanistycznych odnośnie do ich ocen, opinii i doświadczeń związanych z uzyskiwaniem wyższego wykształcenia w zmienionych warunkach społecznych, w ramach wprowadzanego w życie EOSW. W tekście odniesiono się także do planów edukacyjno-zawodowych respondentów i ich potencjalnych możliwości udziału w rynku pracy.
Keywords: System boloński; Europejski Obszar Szkolnictwa Wyższego; Przemiany szkolnictwa wyższego w Polsce; Studia humanistyczne; Plany studentów