Pitagoreizm wypaczony - Pacewicz, Artur (Wydawnictwo Naukowe Instytutu Filozofii UAM, 2013)
review: Anna Izdebska, Pitagoreizm. Jedno jako arche w metafizyce, antropologii i polityce , Warszawa 2012, ss. 215.