Biblioteka w sieci usług - o nowatorskich usługach Biblioteki Uniwersyteckiej w Poznaniu - Theus, Monika (My University, 2015)
W artykule przedstawiono nowatorskie rozwiązania Biblioteki Uniwersyteckiej w Poznaniu w przestrzeni wirtualnej, polegające na wprowadzeniu nowych elektronicznych usług bibliotecznych. Skupiono się na opisaniu wdrożonych innowacji, dzięki którym biblioteka postrzegana jest jako instytucja przyjazna użytkownikom, świadcząca usługi zgodne z oczekiwaniami społeczności oraz istniejąca i komunikująca się w środowisku internetowym.

The article presents innovative solutions that were introduced by Biblioteka Uniwersytecka w Poznaniu [Poznań University Library] into virtual space and consist in providing new electronic library ser - vices. The focus is on the implementation of these innovations which allow the library to be perceived as user-friendly, catering for the needs of the community as well as operating and communicating in the internet environment.
The library in the network of services: innovative services in Biblioteka Uniwersytecka w Poznaniu
Keywords: e-usługa; usługa biblioteczna; metoda integralna; Biblioteka Uniwersytecka w Poznaniu