Kieszonkowy słownik islandzko-polski, polsko-islandzki - Bartoszek, Stanisław J. (Wydawnictwo Naukowe UAM, 2015)
Kieszonkowy słownik polsko-islandzki i islandzko-polski to podręczny klucz do najczęściej używanych słów islandzkich. Słownik zawiera łącznie ponad dwadzieścia tysięcy haseł wybranych pod kątem częstotliwości ich występowania tak w języku polskim jak i islandzkim, na podstawie najnowszych dostępnych opracowań list frekwencyjnych języka polskiego i islandzkiego.
Keywords: słownik polsko-islandzki; słownik islandzko-polski