Blog naukowy oraz inne narzędzia promocji nauki i naukowca w sieci - Kulczycki, Emanuel (Centrum Innowacji, Transferu Technologii i Rozwoju Uniwersytetu (CITTRU), 2013)
Nauka jest naszą pracą i pasją. Planujemy eksperymenty, wykonujemy badania, prowadzimy analizy i piszemy publikacje. Czemu o tym nie opowiedzieć innym? Możemy w ten sposób pokazać, dlaczego nasza praca jest nie tylko interesująca, ale i ważna. To naprawdę przyniesie nam korzyści.
Keywords: blog naukowy; komunikacja naukowa; promocja nauki