Prywatne/publiczne/pacyfistyczne w poezji Anny Świrszczyńskiej - Gajewska, Agnieszka (My University, 2011)
Feministyczna interpretacja tomu poetyckiego "Budowałam barykadę" (1974) Anny Świrszczyńskiej
Keywords: Świrszczyńska Anna; feminizm; gender studies; pacyfizm; Budowałam barykadę