Wzory publikacyjne polskich naukowców w latach 2013–2016: nauki humanistyczne i nauki społeczne - Kulczycki, Emanuel (My University, 2019)
Celem raportu jest prezentacja wzorów publikacyjnych polskich naukowców z nauk humanistycznych i społecznych. Adresatami raportu są naukowcy oraz specjaliści zajmujący się badaniami nad nauką i szkolnictwem wyższym, którym raport może służyć jako podstawowe źródło informacji o praktykach publikacyjnych.
Publikacja finansowana jest w ramach projektu „Badanie wzorców doskonałości w nauce i sztuce” w ramach programu Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego pod nazwą „DIALOG” w latach 2017-2019.
Keywords: praktyki publikacyjne; produktywność; nauki humanistyczne; nauki społeczne