Recenzje - Powierski, Jan (Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk i Instytut Prahistorii Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza, 1977)
Jan Powierski, Z badań nad mitologią bałto-słowiańską (W. W. Iwanow, W. N. Toporov, Issledowanija w oblasti sławjanskich drewnostej. Leksiczeskie i frazeologiczeskie woprosy rekonstrukcji tekstów. Moskwa 1974, ss. 343) Gerard Labuda, Fragmenty dziejów Słowiańszczyzny zachodniej, t. 3, Poznań 1975 (W.H.) M. G. Rabinowicz , Drewnieje żiliszcze narodów wostocznoi Ewropy, Moskwa 1976 (W.H.) E. A. Rikman, Etniczeskaja istorija naselenija Podnestrowja i prilegajuszczego Podunawja w pierwych wiekach naszej ery, Moskwa 1975 (W. H.) Jürgen Schölzel, Nimptsch in Schlesien. Vorzeit, Frühzeit, Mittelalter, Marburg/ Lahn 1974 (Andrzej Wędzki— Poznań)